Praktische info

Verwijzing en vergoeding van een traject bij Utrechtse Pedagogen

Kind en Jeugd

Om de zorg vergoed te krijgen heb je een verwijzing nodig van de huisarts of de jeugdarts of de medisch specialist of het sociaal wijkteam uit je gemeente. Wij bieden evidence based (S)-GGZ behandeling en jeugdhulp van 0-18 jaar. Dit doen we voor gezinnen die wonen in de gemeenten waar wij een contract mee hebben, namelijk:

  • Gemeenten in Utrecht Zuid-Oost. Daaronder vallen: Amerongen, Austerlitz, Bilthoven, Bosch en Duin, Bunnik, Cothen, De Bilt, Den Dolder, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Groenekan, Hollandsche Rading, Huis ter Heide, Langbroek, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Maartensdijk, Odijk, Overberg, Utrechtse Heuvelrug, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Zeist.
  • Gemeenten in Lekstroom. Daaronder vallen: Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden en Vianen. 
  • Utrecht: woon je in Utrecht en denk je dat je met jouw hulpvraag bij ons op het juiste adres bent, bel dan even voor overleg. Soms zijn er dan ook mogelijkheden om voor vergoede zorg in aanmerking te komen. Om gebruik te kunnen maken van vergoeding vanuit de gemeente, is een verwijzing van de huisarts of een buurtteam nodig. 
  • Woon je in een andere gemeente en wil je toch graag bij ons terecht. Dan kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om een PGB (persoonsgebonden budget) in te zetten. 

Als de verwijzing in orde is, dan wordt de zorg helemaal vergoed. Er geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico. De rekening wordt via de praktijk gedeclareerd bij je gemeente.

Jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen geldt dat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars, maar de zorg kan vergoed worden door je zorgverzekeraar wanneer je ouder bent dan 18 jaar. Het is daarbij belangrijk om daarbij na te gaan of je een restitutiepolis hebt, omdat dan meestal 75 tot 100% vergoed wordt.  

 

Zelf betalen

Je kunt de hulp ook zelf betalen. Dan betaal je voor een sessie van 45 minuten €100,-. 

De kosten voor een intelligentieonderzoek zijn €650,-. Dit is inclusief intakegesprek, afname van de test, verslaglegging (beknopt), algemene handelingsadviezen en adviesgesprek.

Tarieven intervisie en teamcoaching

Voor intervisie en teamcoaching worden prijsafspraken op maat gemaakt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Scholing

Voor scholing worden prijsafspraken op maat gemaakt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Afspraken wijzigen of afzeggen

De behandelaren zijn bereikbaar op hun directe nummer en per e-mail voor vragen over lopende behandelingen, afspraken en afzeggingen. Als je verhinderd bent, kun je de afspraak telefonisch en tot 48 uur van tevoren kosteloos afzeggen. Spreek altijd de voicemail in indien wij niet opnemen of stuur een mail of app. Wij bellen, mailen of appen je dan z.s.m. terug om een nieuwe afspraak te maken. Indien je gemaakte afspraken niet op tijd afzegt, zijn wij, ongeacht de reden, genoodzaakt om 75% van het tarief in rekening te brengen.

Het e-mailadres en telefoonnummer van je behandelaar vind je hier.

Eva

Roos