Wat doen wij

Als jij  je serieus genomen voelt, en het gevoel hebt dat er echt naar jou geluisterd is en er oplossing blijkt te zijn voor dat waarin jij zo vastgelopen bent, dan zijn wij pas tevreden. En dat kan zijn doordat we onderzoek naar jou of jouw kind gedaan hebben waardoor je eindelijk begrijpt wat er aan de hand is en wat je daaraan zou kunnen doen. Of dat je bij ons in behandeling bent, waardoor je weer beter in je vel zit of je steeds beter begint te snappen waarom je doet zoals je doet of je voelt zoals je je voelt.

  • We helpen ouders om hun kind beter te begrijpen en te ondersteunen.
  • We helpen kinderen en jongeren bij de problemen waar ze tegenaan lopen.

We zijn gespecialiseerd in het vergroten van het basisvertrouwen, dus het vertrouwen in jezelf en in de anderen om je heen. Ook hebben wij veel ervaring met het helpen van het verwerken van rottige gebeurtenissen (traumabehandeling) in het leven van een kind.  

Wanneer wij helpen kijken we goed naar jouw talenten en wat je al kunt. En we vragen je ouders om ook mee te helpen, vanuit hun talenten en waar zij goed in zijn. Zij kennen jou, naast jijzelf, namelijk het beste.

We zijn ervan overtuigd dat alle mensen binnen hun eigen mogelijkheden en beperkingen in staat zijn tot groei, ongeacht waar ze vandaan komen en waar ze heen willen.

Met onze praktijkervaring, optimistische kijk en up-to-date kennis kunnen wij door middel van verschillende methodes en technieken afstemmen op wat jij nodig hebt om groei te bereiken. We leren jou om invloed te krijgen op zaken die voor jou belangrijk zijn.

Selecteer op welke manier wij je kunnen helpen

Diagnostisch onderzoek

Soms kom je er zelf niet meer uit en vraag je je af waarom je doet zoals je doet (of waarom je kind zich zo gedraagt of voelt). Je hebt dan misschien wel iemand nodig die met je meedenkt. Samen met jou onderzoeken we wat er precies aan de hand is met jou of jouw kind.

IQ-onderzoek

Begrijp je niet goed waarom je op school niet goed meekomt of zit je je juist vaak erg te vervelen? Denkt iemand dat jij misschien moeite hebt met leren? Of wil je weten of je hoogbegaafd bent? Loop je vast op school, bijvoorbeeld wegens (onder)presteren, je gedrag of doe je erg je best, maar lukt het toch niet? Misschien kan het dan helpen om je intelligentie in kaart te brengen, zodat je weet waar je goed in bent bent en ook waar je meer moeite mee hebt.

Behandeling

Soms kom je er zelf niet meer uit en vraag je je af waarom je doet zoals je doet (of waarom je kind zich zo gedraagt of voelt). Je hebt dan misschien wel iemand nodig die met je meedenkt. Samen met jou onderzoeken we wat er precies aan de hand is met jou of jouw kind.

Aanbod voor professionals

Wij verzorgen voor verschillende post HBO en post WO opleidingsinstituten trainingen, zoals voor Babykennis en King Nascholing. Daarnaast bieden we ook workshops en trainingen aan voor (participatie) kinderdagverblijven, oudergroepen, leraren en GGZ-instanties. In ons aanbod zitten kortdurende workshops, incompanytrainingen of meerdaagse trainingen.

Op consultbasis, incidenteel of meer structureel kunnen we ingezet worden voor adviezen aan professionals.

Wij bieden ook begeleide intervisie aan, waarbij we voldoen aan de door de SKJ gestelde eisen.