Close

Scholing en workshops

Ook verzorgen we voor verschillende post HBO en post WO opleidingsinstituten trainingen, zoals Babykennis, GITP-PAO en Kingnascholing. Voor meer informatie neem contact met ons op. Daarnaast bieden we ook workshops en trainingen aan voor (participatie) kinderdagverblijven, oudergroepen, leraren en GGZ-instanties. Al onze trainingen gaan over onderwerpen die te maken hebben met pedagogiek (de leer van het opvoeden), orthopedagogiek (problemen in de opvoeding) en psychopathologie (stoornissen). Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als:

  • Hechting. Wat is schadelijk opvoedgedrag en wat zijn daar de effecten van? Hoe bouw je een gezonde hechtingsrelatie op?
  • Effecten van vroegkinderlijk trauma op de ontwikkeling op latere leeftijd. Hoe werkt trauma door binnen gezinnen en hoe kan je de behandeling hiervan systemisch benaderen?
  • Emotieregulatie. wat zijn emoties, hoe leer je je emoties te controleren, hoe kun je hier als ouder, leraar of verzorger mee om gaan?
  • Lichamelijke grenzen. Hoe zit het ook alweer: de normale seksuele en intimiteits-ontwikkeling, hoe leer je kinderen passende lichaamsgrenzen, hoe leer je kinderen onderling grenzen aangeven?
  • Opvoedkwesties. Wat is eigenlijk normaal op een bepaalde leeftijd, wat kun je ermee en hoe gaan andere ouders ermee om?
  • Communicatie met verschillende leeftijden. Hoe spreek je een 3 jarige het beste aan? Waar let je op bij een gesprek met een jongere van 15?
  • Sociale ontwikkeling. Wat kun je op welke leeftijd van een kind verwachten, hoe bevorder je als ouder of verzorger de sociale ontwikkeling, wanneer heeft een kind de sociale vaardigheden niet en wanneer is er sprake van andere problemen waardoor een kind moeite heeft contacten aan te gaan?

In ons aanbod zitten kortdurende workshops, incompanytrainingen of meerdaagse trainingen.

We werken vraaggericht. Neem contact met ons op over je wensen en dan denken we met je mee. En indien nodig brengen we je graag in contact met een externe collega die nog meer van het onderwerp weet.