Close

Onderzoek en behandeling

Voor wie
Kinderen en jongeren van 0-23 jaar en hun ouders of verzorgers.

Onderzoek
Soms kom je er zelf niet meer uit, heb je iemand nodig die met je meedenkt. Samen met jou onderzoeken we wat er precies aan de hand is met jou of jouw kind. Dit doen we door handelingsgerichte diagnostiek. Dit houdt in dat we uitgaan van wat al bekend is en onderzoeken alleen dat wat we nog niet weten. Onze ervaring is dat je door hele gerichte diagnostiek snel weet wat er nodig is en er geen overbodige tijd gestoken wordt in onderzoeken wat je al weet.

Behandeling
Nadat we weten wat er speelt, vinden we een behandeling die past.

We bieden in onze behandeling een combinatie van video interactie begeleiding gericht op het bevorderen van de hechtingsrelatie, cognitieve gedragstherapie (CGT), systeemtherapie, schematherapie, geweldloos verzet, transactionele analyse en trauma-gerichte behandeling. Behandeling richt zich op het kind zelf, op opvoed-vragen van de ouders en op het verstevigen van de relatie tussen ouder en kind.

Wij bieden daarnaast verschillende groepstrainingen voor kinderen van 0-23 jaar aan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan COMET training negatief zelfbeeld, groepstraining gericht op emotieregulatie (angst, boosheid, spanning) en traumagerichte groepsinterventies (Slapende honden wakker maken?!).

Groepstraining: “Verbeter je zelfbeeld.”

Alle mensen hebben wel eens minder vertrouwen in zichzelf heeft dan normaal. Maar als je de hele dag door denkt dat je niet goed genoeg bent en daardoor slecht in je vel zit, is het tijd om er wat aan te doen. Negatieve gedachten over jezelf, zoals “Iedereen doet het beter dan ik”, “Hoe kan diegene mij nou leuk vinden?” of “Ik ben ontzettend saai”. Deze gedachten leiden tot een naar gevoel over jezelf. Als dit soort gedachten en dit nare gevoel vaak bij je opkomen, dan noemen we dat een negatief zelfbeeld.  Het leidt er vaak toe dat je minder toekomt aan de dingen die je graag wilt in je leven of dingen niet durft die je wel kunt.

Het voordeel van een groep is dat je van elkaar leert en je elkaar helpt bij de oefeningen.

Praktische informatie:

Als je overweegt mee te doen plannen we een intake. Dan bepalen we daarna samen of deze training bij je past.
De training duurt 8 of 9 donderdagavonden.
Je oefent buiten de bijeenkomsten 30 minuten per dag.

Bel of mail ons via het contactformulier voor meer informatie of het plannen van een intakegesprek.